De eerste week hebben we gekampeerd op Camping River in de streek die ook wel de Italiaanse Rivièra of Bloemenrivièra wordt genoemd. Hier werden we warm en culinair onthaald door de families Stegen, Romme en van Engelshoven. 

De camping was strategisch door Steven geselecteerd vanwege de ligging aan de Fiume Magra zodat hij optimaal kon genieten van zijn Zodiac. Uiteraard mochten we allemaal meegenieten en het was een fantastisch avontuur voor onze kapiteins-in-de-dop.


Bekijk hier de foto’s van Camping River en het boottochtje.

Na een weekje kamperen was het tijd voor een nachtje luxe in een hotel in Perugia. En luxe was het zeker!


De gezinskamer die we voor 90 euro inclusief ontbijt voor 4 personen hadden geboekt via het internet bleek een gigantische en prachtige, welhaast koninklijke suite te zijn met plafondschilderingen van meer dan 250 jaar oud. Midden in het oude centrum van de stad.


Bekijk hier de foto’s van Perugia

2011-08-08 Perugia Panorama plafond.jpg (Panoramafoto van het plafond van de hotelkamer)

IMG_0854.MOV (Filmpje van het interieur van de kamer)

De volgende bestemming was Camping Lavande Blu in de streek Le Marche. Een kleine agriturismo bij het dorpje Carassai. Onze tent konden we hier maar ternauwernood kwijt op het voor ons gereserveerde plekje maar met een beetje improviseren paste het nog net.

Tijdens een vakantie aan de Bloemenrivièra mag een bezoekje aan Pisa natuurlijk niet ontbreken. Omdat het papa’s eerste ontmoeting met de toren was moest uiteraard even de klassieker onder de toeristische kiekjes worden geschoten.


Bekijk hier de foto’s van het bezoekje aan Pisa met de familie Stegen.


2011-08-06 Panorama Toren Pisa.jpg

Het gebrek aan luxe - en vooral: een zwembad -  werd hier aardig gecompenseerd door de idyllische ligging temidden van de lavendel, olijfbomen, druiven en zonnebloemen. Maar de brandende zon dreef ons toch dagelijks naar het gezellige en nabijgelegen strand van Cupra Marittima.


Bekijk hier de foto’s van Lavande Blu en Cupra Marittima.

De tweede kampeerweek hebben we weer in stijl afgesloten met een nacht in een appartementje op het landgoed La Campana. Het landgoed is gerenoveerd en in beheer van een groep vrienden en hun gezinnen en biedt naast een dertigtal vaste bewoners plaats aan nog eens ongeveer dertig gasten.


Naast een mooi zwembad met prachtig uitzicht konden we hier genieten van een heus ‘biologisch’ diner van onbespoten gewassen uit de eigen moestuinen en akkers.


Bekijk hier de foto’s van La Campana.

Als afsluiting van de reis hadden we nog een weekje een appartementje geboekt bij Heike en Rudi van agriturismo Angeli de Montefiore, dat we al kenden van de vorige zomer. Overbodig te melden dat ons dat heel goed was bevallen en ook dit jaar was het weer een heerlijk weekje.

Thomas en Stella waren er last-minute ook nog in geslaagd een kamer en kampeerplekje te boeken dus Eline en Uri konden zich weer heerlijk uitleven met hun vertrouwde vriendjes Abel en Luka.


Ook dit jaar kon een tochtje naar het nationale park Monte Sibilini natuurlijk niet ontbreken, met een (voor de kleintjes best stevige) wandeling bij Rubbiano.


Bekijk hier de foto’s van deze alweer laatste week van de zomervakantie 2011.